Soms is de belangstelling voor een voorstelling of voor een symposium of congres zo groot dat niet iedereen in de (plenaire) zaal past.
Je wilt mensen niet teleurstellen en soms biedt het uitkomst als zij in een andere ruimte de voorstelling of het symposium toch kunnen volgen.


Theater-registraties.nl biedt hiervoor een oplossing en kan een zogenaamde 'Overloop-projectie' verzorgen in een andere ruimte. Dit doen we meestal in een Full HD kwaliteit via een projector en scherm, of op plasmaschermen. Het beeld wordt digitaal (verliesloos) naar de andere ruimte gevoerd en indien nodig kunnen we ook het geluid in de andere zaal verzorgen.

Bij een symposium of congres kan het gewenst zijn dat de mensen in de andere zaal ook mee kunnen praten en dus hoorbaar èn zichtbaar moeten zijn in de hoofdzaal. Dit hebben we al meerdere keren gerealiseerd middels een 'twee-richtingen overloop-projectie'! We kunnen daarnaast ook de presentatie van de spreker in beide ruimtes gelijktijdig projecteren.

Het is niet eenvoudig om voor deze situaties even een prijs te noemen, want er is veel mogelijk maar elke opstelling is anders. Toch hebben we al overloopprojecties verzorgd voor bijvoorbeeld 150 euro. Bepalend voor de kosten zijn bijvoorbeeld:

* moet de camera worden bediend of is het een vaste opstelling
* hoe groot is de afstand naar de subzaal en hoe is de route van de bekabeling
* kunnen we het beeld- en geluidsignaal op in de subzaal aanwezige apparatuur aansluiten
* en uiteraard: hoe uitgebreid is de overloopprojectie

En als we dan eventueel toch een mooie opstelling hebben gemaakt, kunnen we eenvoudig de voorstelling of het congres ook vastleggen op DVD of aanbieden in elk gewenst computerformaat.

Een voorbeeld van overloop-projectie tijdens een symposium ziet u in het 'Artiesten Café' (in ontwikkeling).